PRIVATUMO POLITIKA
Bendrosios nuostatos
UAB Baltijos preparatai (toliau Bendrovė) gerbia Jūsų privatumą ir saugo Jūsų asmens
duomenis, kuriuos mums pateikiate ir kuriuos mes surenkame, taip, kaip nurodyta šioje
privatumo politikoje. Šioje privatumo politikoje paaiškinama, kodėl mes renkame Jūsų
asmens duomenis ir kaip juos naudojame.
Bendrovė gali rinkti Jūsų duomenis tiesioginės rinkodaros tikslu, tačiau tik tuo atveju, jei dėl
to Jūs esate davę savo sutikimą, kurį Jūs turite teisę bet kuriuo metu atšaukti. Jeigu
užsisakote mūsų naujienlaiškius, Jūs visada turėsite galimybę atsisakyti jų sekdami
nuorodas naujienlaiškyje.
Bendrovė duomenų tvarko saugos ir tvarkymo reikalavimus, nustatytus Lietuvos
Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatyme ir ES Bendrajame duomenų
apsaugos reglamente. Bendrovė imasi atitinkamų techninių ir organizacinių priemonių, kad
užtikrintų visų duomenų apsaugą nuo netyčinio ar neteisėto sunaikinimo arba netyčinio
praradimo, pakeitimo, neįgalioto atskleidimo arba prieigos, ir nuo visų kitų neteisėtų
apdorojimo formų.
Jeigu manote, jog Bendrovė neteisingai tvarko Jūsų duomenis, bet kada galite pateikti
pranešimą atsakingoms institucijoms.
Slapukų naudojimo taisyklės
Bendrovė internetinėje svetainėje okpharma.lt naudoja slapukus – duomenų analizavimo
valdymo įrankius (angl. cookies) tam, kad būtų galima atskirti asmenis nuo kitų elektroninės
svetainės naudotojų.
Į Vartotojo kompiuterį (įrenginį) gali būti įrašyti Slapukai. Įrašytą informaciją Bendrovė
naudoja Vartotojo kaip ankstesnio lt internetinės svetainės lankytojo atpažinimui,
informacijos apie apsilankymą tikslais, informacijos išsaugojimui, elektroninės svetainės
elseri.lt lankomumo statistikos rinkimui. Vartotojas turi galimybę peržiūrėti, kokią informaciją
(Slapukus) Bendrovė įrašo ir gali ištrinti dalį ar visus įrašytus Slapukus. Vartotojas,
patvirtindamas Privatumo politiką, sutinka, kad jo kompiuteryje (įrenginyje) būtų įrašomi
šioje Privatumo politikoje numatyti Slapukai. Šį sutikimą Vartotojas gali bet kada atšaukti,
pakeisdamas savo interneto naršyklės nustatymus, tačiau tokiu atveju tam tikros
internetinės svetainės elseri.lt funkcijos jam gali neveikti. Dauguma interneto naršyklių
automatiškai priima slapukus, bet jei Vartotojas nori, naršyklę gali lengvai modifikuoti, kad jų
nepriimtų. Užblokavus slapukus, dėl techninių priežasčių kai kurios ar visos Bendrovės
internetinio puslapio dalys Vartotojui gali neveikti ar veikti netinkamai.
Dalis informacijos surenkama automatiškai tuo metu, kai Vartotojas apsilanko Bendrovės
internetiniame puslapyje, kadangi Vartotojo interneto protokolo adresą turi atpažinti
Bendrovės serveris.
Naudodamasis Bendrovės internetiniu puslapiu Vartotojas yra informuojamas, kad Vartotojo
kompiuteryje (įrenginyje) gali būti įrašomi šiose Taisyklėse minimi slapukai. Jeigu Vartotojas
toliau naudojasi Bendrovės tinklalapiu, laikoma, kad savo konkliudentiniais veiksmais
išreiškia sutikimą dėl šių sąlygų (LR CK 6. 173 str.). Vartotojas turi teisę nesutikti su
Slapukų įrašymu, tokiu atveju, Vartotojas turi galimybę išjungti Bendrovės svetainę ir ja
nesinaudoti.
Slapukai yra nedideli duomenų kiekiai, kuriuos internetinis puslapis patalpina Vartotojo
kompiuteryje. Internetiniai puslapiai neturi atminties. Vartotojui naršant po skirtingus
interneto puslapius Vartotojas nebus atpažintas kaip tas pats Vartotojas. Slapukai leidžia
internetiniam puslapiui atpažinti Vartotojo naršyklę. Pagrindinė slapukų paskirtis – prisiminti
Vartotojo pasirinktis, pavyzdžiui, pageidaujamą internetinio puslapio kalbą. Slapukai taip pat
padeda Vartotoją atpažinti, kai grįžta į tą patį internetinį puslapį. Jie padeda internetinį

puslapį pritaikyti asmeniniams poreikiams. Slapukai negali būti naudojami programoms
vykdyti ar virusams į kompiuterį pernešti. Slapukai yra skiriami tik Vartotojui ir juos gali
perskaityti tik domeno, kuris išsiuntė Vartotojui slapuką, voratinklio serveris. Vienas
svarbiausių slapukų tikslų yra teikti patogią funkciją, kad taupytų Vartotojo laiką (pvz. jei
Vartotojas tinklapį taiko asmeniniams poreikiams arba naršo internetiniame puslapyje,
slapukai apsilankius vėliau padės internetiniam puslapiui atsiminti specifinę informaciją).
Taip paprasčiau pristatyti aktualų turinį, lengviau naršyti internetiniame puslapyje ir pan.
Sugrįžęs į internetinį puslapį, Vartotojas gali rasti savo anksčiau pateiktą informaciją, taigi
gali lengviau naudoti jau pritaikytas internetinio puslapio funkcijas.
Yra skirtingų tipų slapukai ir skirtingi jų panaudojimo būdai. Slapukus galima suskirstyti į
kategorijas pagal jų paskirtį, ilgaamžiškumą ir jų vietą internetiniame puslapyje, kaip tai
apibrėžta šių Taisyklių 3 dalyje. Slapukų pagalba duomenų tvarkymas nesuteikia galimybės
tiesiogiai ar netiesiogiai nustatyti vartotojo tapatybės.
Vartotojui įjungus Bendrovės elektroninę svetainę automatiniu būdu aktyvuojasi
pranešimas, informuojantis apie Slapukų naudojimą. Vartotojas gali sutikti su Slapukų
naudojimu ir tęsti naršymą elektroninėje svetainėje. Jeigu Pirkėjas nesutinka su Slapukų
naudojimu, turi teisę deaktyvuoti Bendrovės internetinę svetainę (išjungti) ir duomenys
kaupiami nebus. Tuo atveju, jei Vartotojas nepažymi savo sutikimo ir tęsia naršymą
pasyviais veiksmais (be sutikimo), elektroninė svetainė kaupia Vartotojo duomenis ir
traktuoja, kad Vartotojas sutinka su Slapukų naudojimu konkliudentiniais veiksmais (LR CK
6. 173 str.).
Bendrovės internetiniame puslapyje naudojami šių tipų slapukai:
Techniniai slapukai: Bendrovės internetinio puslapio lankytojams Bendrovė stengiasi
pateikti pažangų bei lengvą naudoti internetinį puslapį, kuris automatiškai prisitaiko prie jų
norų ir poreikių. Kad tą pasiektų, Bendrovė naudoja techninius slapukus, kurie leidžia matyti
internetinį puslapį ir įgalina teisingą jo veikimą. Bendrovės internetinis puslapis tinkamai
veikia tik techninių slapukų dėka.
Funkciniai slapukai: Bendrovė taip pat naudoja funkcinius slapukus, kurie leidžia prisiminti
Vartotojo pasirinkimus ir drauge efektyviai naudotis internetiniu puslapiu (pvz. slapukų dėka
internetinis puslapis prisimena Vartotojo pasirinktą kalbą, atliktas paieškas ar peržiūras,
Bendrovės siūlomas Prekes/ Paslaugas. Šio tipo slapukai nėra būtini internetinio puslapio
veikimui, bet jie prideda daugiau galimybių ir Vartotojo naršymą daro malonesnį.
Analitiniai slapukai: šio tipo slapukus Bendrovė naudoja siekdama suprasti, kaip Bendrovės
lankytojai naudoja Bendrovės internetinį puslapį, atrasti silpnąsias ir stipriąsias internetinio
puslapio dalis, optimizuoti ir gerinti internetinio puslapio darbą bei toliau diegti pažangius
sprendimus. Renkami duomenys apima Vartotojo peržiūrėtus puslapius, Vartotojo
naudojamos platformos tipą, datos ir laiko informaciją, paspaudimų skaičių, pelės judėjimą ir
naršymo veiklą, raktinius žodžius ir kitą tekstą, kurį Vartotojas renka internetinio puslapio
naršymo metu. Taip pat analitinius slapukus Bendrovė naudoja internetinėms reklamos
kompanijoms, siekdama analizuoti vartotojų elgesį po to, kai jiems parodoma Bendrovės
internetinė reklama. Bendrovė nežino kuris Duomenų subjektas tai yra, renka tik
anonimišką informaciją.
Komerciniai slapukai: šiuos slapukus Bendrovė naudoja talpindama Bendrovės reklamas
kituose internetiniuose puslapiuose. Vadinamosios „nukreipiamosios reklamos“ rodomos
remiantis informacija apie lankytojo ieškotas kelionės kryptis.
Slapukai saugomi ne ilgiau kaip 6 (šeši) mėn. nuo paskutinio Vartotojo apsilankymo.
Šių valdymo įrankių tikslas yra užtikrinti tinklapio naršymo kokybę, padėti Bendrovei sužinoti
Bendrovės internetinio puslapio ir atskirų jo dalių lankomumą, suprasti Bendrovės

internetinio puslapio vartotojų srautus, tobulinti Bendrovės internetinį puslapį, internetu
teikiamas paslaugas ir geriau patenkinti lankytojų poreikius.
Jokie asmeniniai kliento duomenys nėra kaupiami Slapukų pagalba.
Būtinų Slapukų įrašymo metu jokiems tretiesiems asmenims informacija nėra teikiama,
išskyrus Bendrovės partnerius, kurie aptarnauja informacinių technologijų ūkį, kurį naudoja
Bendrovė savo veikloje.
Vartotojų klausimai, skundai, komentarai bei pageidavimai, susiję su Slapukų politika,
pateikiami elektroninio pašto adresu labas@okpharma.lt
Asmens duomenų apsaugos taisyklės
Perkant elektroninėje parduotuvėje pateikti asmens duomenys yra naudojami siekiant
įvykdyti užsakymus (sutartį). Kad galėtume tinkamai įvykdyti jūsų užsakymą, užsakymo
metu būtina pateikti teisingus asmens duomenis. Bendrovė neprisiima jokios atsakomybės,
jei dėl neteisingų asmens duomenų pateikimo, jei Jūs negausite užsakytų prekių ar patirsite
kitų nepatogumų. Jokie dėl neteisingų asmens duomenų patekimo jūsų patirti turtiniai
praradimai jums nebus kompensuojami.
Pateikdamas pirkimo užsakymą Bendrovei klientas sutinka, jog užsakymo vykdymo
įgyvendimui bendrovė kurjerių tarnybai ir mokėjimų institucijai gali pateikti jo asmeninius
duomenis (vardą, pavardę, el. paštą, tel. numerį, prekių pristatymo adresą ir kitus būtinus
duomenis užsakymo vykdymui)
Taip pat vartotojas sutinka, jog bendrovė tokią užsakymų informaciją saugos ne ilgiau nei
dvejus metus skaičiuojant nuo užsakymo pateikimo dienos.
Užsakymo informacija (vardas, pavardė, pristatymo būdas, pristatymo adresas ir pan.)
saugoma 2 metus nuo prekės pristatymo pirkėjui dienos. Už įsigytas prekes išrašomos PVM
sąskaitos-faktūros ir, atitinkamai, jose nurodyti asmens duomenys, saugomi 10 metų nuo
PVM sąskaitų-faktūrų išrašymo dienos.
Siekiant susikurti elektroninės parduotuvės paskyrą, Bendrovei turi būti pateikiamas prekių
pristatymo adresas, elektroninio pašto adresas, telefonas.
Bendrovė taip pat saugo registruotų interneto svetainės naudotojų pirkimo istoriją:
užsakymo numeris, užsakymo pateikimo ir įvykdymo datos, įsigytos prekės, prekių kaina,
mokėjimo būdas ir data, pristatymo būdas ir data. Pirkimo istorija elektroninės parduotuvės
paskyroje yra matoma 2 metus nuo registracijos elektroninėje parduotuvėje dienos.
Elektroninėje parduotuvėje užsiregistravusių asmenų asmens duomenys bus teikiami prekių
pristatymo paslaugas teikiančioms bendrovėms, bankams, per kuriuos vyksta atsiskaitymas
už įsigytas prekes, taip pat Valdytojo pasitelktiems duomenų tvarkytojams.
Jūs bet kada galite ištrinti savo elektroninės parduotuvės paskyrą arba užsakymų
informaciją parašydami laišką elektroninio pašto adresu labas@okpharma.lt. Laiškas turi
būti siunčiamas iš to el. pašto adreso, kuris buvo naudojamas registracijai. Kitu atveju
galime paprašyti papildomų įrodymų, jog paskyra priklauso tikrai Jums. Jūsų paskyra bus
panaikinta (ištrinta) ne vėliau kaip per 5 darbo dienas nuo patvirtinimo apie elektroninio
laiško gavimą išsiuntimo ir apie paskyros ištrynimą būsite informuoti elektroniniu paštu.
Elektroninės parduotuvės paskyra ir joje esantys duomenys yra saugomi dvejus metus nuo
paskutinio apsipirkimo elektroninėje parduotuvėje. Jei per dvejus metus nė karto
neapsipirksite elektroninėje parduotuvėje, jūsų paskyra bus panaikinta, o visi joje esantys
asmens duomenys – sunaikinti.
Paskyros kūrimas įmanomas tik tuo atveju, jei sutinkame su Privatumo politikos sąlygomis.